Sommarjobb - ansökan för ungdom 15 - 16 år

LÄS MER

Kommunen erbjuder alla ungdomar, som är skrivna i Sollefteå kommun och födda 2004, två veckors sommarjobb. Även du som är ensamkommande flyktingbarn kan söka sommarjobb. Sista ansökningsdag är 2020-05-31.

Jobben finns inom kommunens egna arbetsplatser såsom förskola, fritids, äldrevård, kök, aktivitetscentrum och städ.

Det finns också sommarjobb hos flera av våra ideella föreningar och organisationer runt om i kommunen. Vi samarbetar både med idrottsföreningar och andra intresseföreningar som bl.a. Erikshjälpen, Röda Korset m.fl.

Vi gör vårt bästa för att tillgodose eventuella önskemål om plats, men vi kan inte garantera att du får jobba där du önskat.

Arbetstid

Arbetstiden är 6 timmar/dag med en timlön på 60 kr. Du har rätt till skattejämkning så länge din totala inarbetade årsinkomst inte överstiger 19 670 kr under år 2020. Blankett för detta hittar du nedan och på www.skatteverket.se

Information skickas hem till dig

Information om hur du söker årets sommarjobb kommer skickas hem till Dig som har rätt att söka i slutet av mars/början av april. Besked om sommarjobb kommer i början av juni.

 

Sista ansökningsdag är 2020-05-31.

Viktig information för ensamkommande barn

För dig som kommit som ensamkommande barn och ännu inte är skriven i Sollefteå kommun gäller samma möjlighet att söka och få två veckors sommarjobb. Då krävs det att det står AT-und på ditt LMA-kort.

Du måste styrka din identitet hos Migrationsverket för att ha rätt att arbeta och få lön i det landet du vistas i. Har du inte beteckning AT-und på ditt LMA-kort (som inte är att likställa med ett ID-kort) så får du inte arbeta i Sverige.

Är du osäker om du får arbeta i Sverige - kontakta Migrationsverket. Kom ihåg att lönen du tjänar kan påverka din dagsersättning från Migrationsverket. 

https://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/Medan-du-vantar/Arbeta.html

Frågor om tjänsten

Arbetsmarknadsenheten
malou.karlstrom@utb.solleftea.se
0620 - 68 20 00

Personuppgiftsansvarig

Kommunstyrelsen
kommun@solleftea.se

Följande behövs för e-tjänsten

  • Du har ett fullständigt personnummer
  • Du är skriven i Sollefteå kommun

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa